Рада прописала різницю між публікацією та оприлюдненням законів

Рада прописала різницю між публікацією та оприлюдненням законів

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення офіційної публікації законів України та інших нормативно-правових актів".

За ухвалення законопроекту №6518 у другому читанні та в цілому проголосували 235 народних депутатів за мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ухвалення цього закону - це прохання від апарату Верховної Ради України. Якщо ми цей закон не приймемо, то в нас не буде можливості публікувати законодавчі акти в "Голосі України", оскільки він просто припинить функціонувати. Відповідно законодавчий процес в Україні буде обірваний, і необхідно буде його все одно законодавчо врегулювати", - зазначив Голова Верховної Ради Андрій Парубій, пояснюючи необхідність ухвалення закону. 

Положення закону спрямовані на вдосконалення норм чинних законодавчих актів у частині узгодження інституту офіційного опублікування законів та інших нормативно-правових актів та новітніх тенденцій щодо реформування державних та комунальних засобів масової інформації.

Водночас виконувач обов'язків голови комітету ВР з питань Регламенту та організації роботи парламенту Павло Пинзеник уточнив, що в законі розмежовується поняття "опублікування" та "оприлюднення" законів та інших офіційно-правових актів. 

Читайте також: ВР засудила спроби повернути РФ в ПАРЄ

"Офіційне опублікування прийнятих Верховною Радою законів, постанов, інших актів здійснюється, відповідно до цього закону, в газеті "Голос України" та у "Відомостях Верховної Ради України", а актів Кабінету міністрів - в газеті "Урядовий кур'єр" та в офіційному віснику. Оприлюднення таких актів здійснюється, відповідно, на офіційних сайтах Верховної Ради та Кабінету міністрів України",- уточнив Пинзеник. 

Закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-