Верховний Суд відклав до 18 грудня розгляд скарги НАБУ у справі Холодницького

Верховний Суд відклав до 18 грудня розгляд скарги НАБУ у справі Холодницького

Укрінформ
Верховний Суд відклав до 18 грудня розгляд скарги НАБУ на ухвалу Касаційного адмінсуду у справі за позовом бюро до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів у справі глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Таким чином, було задоволено клопотання керівника юридичного управління НАБУ Ігоря Ярчака, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для того щоб сформувати нашу позицію, потрібна можливість ознайомитися з усіма необхідними документами. Один із документів, на який посилається протилежна сторона, був взагалі відсутній у матеріалах справи, і в Реєстрі судових рішень його немає", - пояснив Ярчак.

У коментарі журналістам представник відповідача у справі член КДКП Станіслав Погребняк зазначив, що суд відклав розгляд скарги НАБУ через те, що "вони не мали доступу до однієї з постанов Великої палати Верховного Суду, яке КДКП використовувала як обгрунтування у відмові у задоволенні скарги НАБУ".

Погребняк також розповів, що НАБУ хоче ознайомитися з відзивами КДКП і ГПУ на апеляційну скаргу бюро на рішення КДКП у справі Холодницького, яку розглядав Касаційний адміністративний суд у складі ВС.

Читайте також: Ситник — про ситуацію з САП: Це не конфлікт, це виконання нашої роботи

Як повідомлялося, 21 серпня поточного року Касаційний адмінсуд у складі ВС відмовив НАБУ у відкритті провадження за скаргою на рішення КДКП у справі Холодницького. Суд дійшов висновку, що позов бюро не може бути розглянутий у порядку адміністративного судочинства. НАБУ оскаржило це рішення у Великій палаті ВС.

26 липня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів за результатами розгляду скарг на керівника САП Холодницького оголосила йому догану.

Проте у НАБУ наполягають на звільненні Холодницького, і 16 серпня до Верховного Суду надійшла позовна заява Національного антикорупційного бюро України до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

Генпрокурор Юрій Луценко і директор НАБУ Артем Ситник 30 березня направили до КДКП скарги на керівника САП про вчинення ним дисциплінарних порушень, у яких просили звільнити Холодницького з посади. У скаргах НАБУ та ГПУ описано п'ять епізодів порушень з боку Холодницького. Зокрема, керівнику САП закидали перешкоджання у розслідуванні ряду кримінальних проваджень НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-