У Президента відреагували на судовий позов щодо Томосу

У Президента відреагували на судовий позов щодо Томосу

Укрінформ
Боротьба за автокефалію Української православної церкви відповідає національним інтересам і є питанням національної безпеки, тож обов'язком, а не правом Президента було звернення до Вселенського патріарха щодо надання Томосу.

Про це заявив прес-секретар Президента Святослав Цеголко у Facebook.

"Бачу, що Росія не може змиритися з правом українців на власну Церкву. Вже й позови до суду з'явилися. У зв'язку з цим хочемо заявити: Боротьба за Томос про автокефалію відповідає національним інтересам і є питанням національної безпеки. У такій ситуації це не право, а обов'язок Президента діяти. А от бездіяльність була би справжнім злочином, за який варто і треба було би судити", - зазначив Цеголко.

Читайте також: Філарет припустив, що рішення про Томос можуть ухвалити вже наступного тижня

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва 1 жовтня прийняв позов від громадської організації "Неурядова організація верховенство права" до Президента України щодо звернення до Вселенського патріарха Варфоломія про надання автокефалії Українській православній церкві.

Позивач просить суд установити нібито відсутність компетенції Глави держави втручатися у діяльність церкви та релігійних організацій, зокрема шляхом підписання та направлення звернення до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-