Геращенко прокоментувала

Геращенко прокоментувала "огидну перепалку" з Тимошенко в Раді

Укрінформ
Історія з народним депутатом Надією Савченко, якій інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу, значно ускладнила роботу щодо звільнення інших політв'язнів Кремля.

Про це перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко написала у Facebook

"Вся ця історія значно ускладнила нашу дипломатичну роботу і міжнародні зусилля по звільненню інших політв'язнів Кремля. В першу чергу через те, що вона була нардепом, членом ПАРЄ, й це все було рішення фракції, яка її включила першим номером свого списку", - написала Геращенко.

Водночас вона наголосила, що день звільнення Савченко був важливий для всіх, хто боровся за неї, "а це мільйони людей в Україні та інших куточках світу, я щаслива, що вона тоді повернулася до своєї родини. Все, що було потім, точно не до нас".

"На Погоджувальній раді сьогодні Юлія Тимошенко звинуватила мене в тому, що я привезла в Україну перший номер списку "Батьківщини" Надію Савченко з російської тюрми. Змушена була прокоментувати на прохання журналістів цю огидну перепалку", - зазначила Геращенко.

За її словами, команда чинного Президента Петра Порошенка бореться за звільнення всіх українців з тюрем РФ і окупованих територій. Йдеться не тільки про тих, кого вважають героями. "Я радію кожному звільненню й далі продовжуватиму цю важку і невдячну роботу. А от всі, хто кого притяг у списки, нехай несуть за це політичну відповідальність. Єдине, про що шкодую, то за те, що Президент Порошенко тоді вів перемовини про передачу РФ двох ГРУшників - Єрофєєва і Александрова, в обмін на двох українців - Савченко і Сенцова . Але ви всі добре пам'ятаєте, що тоді творилося в парламенті, як тиснула на нас одна фракція щодо одного прізвища, чим підіграла в цій істерії кремлівському сценарію", - зазначила заступник Голови Верховної Ради.

Геращенко також запевнила, що роботу щодо звільнення заручників продовжить і надалі боротиметься за всіх.

Читайте також: У БПП кажуть, що заява Тимошенко про Нафтогаз грає на користь Росії

Водночас вона прокоментувала інформацію в ЗМІ про начебто перемовини американців і росіян щодо звільнення Сенцова в обмін на російський криміналітет. “Під час візиту до США і перемовин з американськими високопосадовцями ми такої інформації ні від кого не чули. Нагадаю, що подібні чутки росіяни запускали й в історії з Савченко, що начебто вони ведуть переговори про можливість її передачі американцям в обмін на Бута. Але це виявилося чутками. Я не можу коментувати інформацію щодо Олега, бо мені про це нічого не відомо", - підкреслила Геращенко.

Як повідомлялося, Верховна Рада 22 березня дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Савченко.

Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, підготовку до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-