У МЗС Польщі прокоментували співпрацю з Україною у військовій сфері

У МЗС Польщі прокоментували співпрацю з Україною у військовій сфері

Укрінформ
Варшава і Київ дуже добре співпрацюють у військовій сфері у контексті російської агресії в Україні, а також мають хороші перспективи економічного співробітництва.

Таку думку висловив заступник глави МЗС Польщі Бартош Ціхоцький в інтерв'ю РАР.

“У нас дуже хороша співпраця у найважливішій - військовій сфері, у контексті конфлікту на Донбасі й окупації Криму”, - підкреслив Ціхоцький.

Він наголосив, що Польща, поряд із США, Канадою та Великою Британією, є “основою підтримки Заходу для Збройних сил України, які захищають Європу від агресії Росії”.

Як приклади польсько-української співпраці у військовій сфері він назвав спільну розробку ракетного комплексу “Маргаритка”, роботу польських військових інструкторів на полігоні в Яворові, постачання зброї та амуніції.

Читайте також: НАТО адаптується до викликів від агресії РФ - міністр оборони Польщі

За його словами, Варшава постійно підтримує Україну на шляху інтеграції із Заходом. Зокрема, Польща як непостійний член Радбезу ООН відстоює інтереси України, наприклад, у контексті розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі. Крім того, Польща зараз має найбільше представництво в СММ ОБСЄ на Донбасі, а раніше підтримувала скасування віз для поїздок українців в ЄС й зняття обмеження на торгівлю України з Євросоюзом.

“На засіданні НАТО Польща домоглася створення платформи НАТО-Україна для протидії гібридним загрозам”, - підкреслив Ціхоцький.

Заступник глави МЗС Польщі також зауважив, що Україна є дуже важливим торговельним партнером для Польщі.

“В умовах глобалізації і зростання значення Китаю у світовій торгівлі Польща й Україна могли б забезпечити західні ринки сировиною і гарантувати шлях експорту товарів”,- констатував польський дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-