Геращенко сказала, наскільки дорого Путіну обійшлися санкції

Геращенко сказала, наскільки дорого Путіну обійшлися санкції

Укрінформ
Внесок РФ в ООН за останній рік зменшився на 175 відсотків, і це ще один показник, що санкції проти РФ працюють.

Про це у Facebook написала перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

“Внесок кожної країни в ООН визначається по складній формулі, яка враховує рівень життя, економічні показники, ВВП. Так ось, внесок РФ за останній рік впав на 175 відсотків: раніше Москва хизувалася тим, що платить щороку 25 мільйонів, а відтепер - менше 10 мільйонів доларів. Й це - ще один красномовний показник, що санкції проти РФ працюють. Авантюра Путіна , війна проти України дорого обходяться Росії і росіянам, але то їх проблеми, бо відповідальність за війну несе не лише Путін, а вся країна, все хворе суспільство, що підтримує політику агресії, шовінізму, неоімперські амбіції свого вождя”, - написала Геращенко.

За її словами, Генасамблея ООН залишається ключовим майданчиком міжнародних зустрічей і переговорів, “за тиждень- більше 450 сайд-івентів , більше 4500 двосторонок”.

Читайте також: Для Росії настає "час Ч" - Огризко

“Для кожної країни важливий момент- виступ керівника делегації, як правило, це глави держав чи урядів. Як правило, вони прибувають до Нью -Йорка зі своїми дружинами чи чоловіками. Примітно, що президент РФ В. Путін вже кільки років поспіль ігнорує Генасамблею, а російську делегацію очолює їх міністр закордонних справ, який робить екзотичні заяви, на кшталт порівняння переговорної кімнати росіян з туалетом”, - наголосила вона.

Геращенко також додала, що з трибуни Генасамблеї до світу звертаються президенти, прем‘єри, а іноді і королі, і описала поведінку делегації зі Свазіленду.

“Головуюча запрошує до виступу короля еСватіні, маленької африканської країни. Взагалі-то, до квітня цього року королівство називалося Свазіленд, але король вирішив його перейменувати. В сесійній залі - галас. Кілька напівоголених чоловіків, прикрашених яскравими екзотичними бусами, піднімаються й щось вигукують. Сідають, а за кілька хвилин знову підхоплюються з місця, жестикулюючи, видають тріумфальні гортанні звуки... З‘ясувалося, що то прем‘єр і міністр еСватіні, які по такому важливому випадку одягли національні костюми й підтримують свого короля згідно давнім свазілендським традиціям”, - уточнила перший заступник Голови ВР.

Також вона висловила думку, що російський пул журналістів, “ здається, забув, що вони взагалі-то приїхали з Лавровим, бо їх пристрасть - президент України і українська делегація, за якими вони полюють і яким присвячують всі свої сюжети”.

“Ну, в кожного свої традиції в ООН: хтось приходить в національних костюмах і вигуками підтримує свого короля, а обслуга російського царя полює на українську делегацію, замість брязкалець трясе перед українцями своїми мікрофонами”, - додала Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-