Видачу угорських паспортів на Закарпатті розслідують за статтею про держзраду

Видачу угорських паспортів на Закарпатті розслідують за статтею про держзраду

Укрінформ
Прокуратура Закарпатської області здійснює кримінальне провадження у зв'язку з поширеним у ЗМІ відеозаписом видачі паспортів у консульстві Угорщини за статтею про держзраду.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

"Прокуратурою Закарпатської області за повідомленнями в засобах масової інформації внесені відомості до ЄРДР та зареєстровано кримінальне провадження щодо умисного вчинення громадянами України діянь на шкоду суверенітетові, державній та інформаційній безпеці країни, що вказує на наявність ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.111 КК України - державна зрада", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що здійснення досудового розслідування доручено УСБУ в Закарпатській області під процесуальним керівництвом облпрокуратури.

Читайте також: Скандал з угорськими паспортами: СБУ відкрила справу

Як відомо, 19 вересня Укрінформ опублікував відео, на якому зафіксовано момент видачі громадянам України у консульстві Угорщини в Береговому угорських паспортів. При цьому вони вголос присягали на вірність Угорщині. Процедура супроводжувалася розпиттям шампанського на честь отримання другого громадянства та засторогою з боку угорських дипломатів не повідомляти про отримання документів українській владі.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголосив, що консул Угорщини, який фігурує на відео з роздачею українцям угорських паспортів, не залишиться в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-