Росія подала в суд ООН

Росія подала в суд ООН "зауваження" до позову України про фінансування тероризму

Укрінформ
Україна до 14 січня 2019 року має подати на розгляд Міжнародного суду ООН письмову позицію щодо зауважень Росії, які стосуються відсутності в Суду юрисдикції для розгляду справи за позовом Української держави.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ щодо юрисдикційної стадії справи Україна проти РФ в Міжнародному суді ООН.

"12 вересня 2018 року Російська Федерація передала на розгляд Міжнародного суду ООН свої попередні зауваження, які стосуються відсутності в Суду юрисдикції для розгляду справи... Згідно з наказом Суду (від 17 вересня - ред.), Україна має подати на розгляд МС ООН свою письмову позицію щодо попередніх зауважень Російської Федерації у строк до 14 січня 2019 року. Після чого Суд проведе усні слухання з цього приводу та винесе своє рішення", - йдеться у повідомленні.

У МЗС нагадали, що 16 січня 2017 року Україна розпочала справу в Міжнародному суді ООН проти Російської Федерації у зв’язку з її численними та систематичними порушеннями Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Читайте також: Росія показує зневагу, продовжуючи ігнорувати накази Міжнародного суду - Порошенко

12 червня поточного року українська сторона подала Меморандум, який описує і доводить всі порушення конвенцій з боку Російської Федерації. Після цього РФ скористалася своїм правом, наданим Статутом ООН та Регламентом МС ООН, та передала на розгляд Суду свої попередні зауваження щодо відсутності в суду юрисдикції для розгляду даної справи.

"У Міністерстві закордонних справ переконані, що Суд відхилить ці зауваження та прийме рішення щодо наявності юрисдикції розглядати справу України", - підкреслюється в заяві.

У зовнішньополітичному відомстві акцентували, що позиція України у справі проти Російської Федерації щодо тлумачення і застосування Міжнародних конвенцій про боротьбу з фінансуванням тероризму та ліквідації усіх форм расової дискримінації є переконливою та підкріпленою належними доказами.

"Міністерство закордонних справ впевнене також і в своїй перемозі на наступній стадії розгляду – по суті. Російська Федерація буде притягнута до відповідальності за порушення норм міжнародного права", - наголошується в заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-