ООН попередили про російську загрозу енергосистемі України

ООН попередили про російську загрозу енергосистемі України

Укрінформ
Міністерство енергетики та вугільної промисловості України на засіданні Комітету зі сталої енергетики Європейської економічної комісії (ЄЕК) ООН заявило про зростання ризиків терористичних атак на об'єкти енергосистеми через агресію Російської Федерації.

Про це на 27-му засіданні Комітету зі сталої енергетики ЄЕК ООН у м. Женева заявила заступник міністра з питань європейської інтеграції Наталія Бойко, повідомляє прес-служба міністерства.

"Ми чітко усвідомлюємо, що зараз перед нами стоять такі виклики, як підвищення ризиків терористичних атак, збільшення кількості кібератак на енергетичні об'єкти, руйнування та пошкодження об`єктів інфраструктури в зоні проведення операції Об'єднаних сил, втрата доступу до енергетичних об'єктів та інфраструктури внаслідок анексії Криму. Україна посилено працює над завданнями диверсифікації джерел та маршрутів постачання енергетичних ресурсів та розбудовує систему захисту критичної інфраструктури», - сказала Бойко.

Читайте також: На міжнародному форумі у Києві обговорюють реформу української енергосистеми

Вона додала, що нові виклики, які стоять перед Україною, знайшли відображення у нагальному формуванні системи гарантування енергетичної безпеки держави та особливій увазі до забезпечення стійкості роботи ПЕК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-