Росія показує зневагу, продовжуючи ігнорувати накази Міжнародного суду - Порошенко

Росія показує зневагу, продовжуючи ігнорувати накази Міжнародного суду - Порошенко

Укрінформ
Попри ухвалу Міжнародного суду ООН з вимогою до Росії скасувати заборону діяльності Меджлісу в окупованому Криму, Москва продовжує ігнорувати це рішення, демонструючи зневагу до цього важливого міжнародного органу.

Про це заявив, виступаючи в сесійній залі Генасамблеї ООН Президент України Петро Порошенко, передає кореспондент Укрінформу.

"На початку 2017 року Міжнародний суд ООН наказав Росії скасувати заборону діяльності Меджлісу – представницького органу кримських татар в окупованому Криму. Проте Росія продовжує ігнорувати цю ухвалу, нехтуючи не лише своїми міжнародними зобов’язаннями, а й демонструючи зневагу до самого Суду", - заявив Президент України.

Читайте також: Виступ Президента на Генасамблеї ООН

Він також звернув увагу на ще один важливий елемент, що розглядається в Міжнародному суді – збиття в 2014 році літака МН17 та причетність Росії до цієї трагедії. У цьому зв'язку Президент підкреслив важливість, що Австралія й Нідерланди недавно приєдналися до зусиль України притягнути Росію до відповідальності за цей злочин.

"Міжнародна спільнота вже вкотре закликає Росію визнати свою відповідальність та припинити деструктивні дії як в Україні, так і в інших місцях. Ми знаємо, що правовий шлях є найбільш тривалим, але впевнені, що зрештою він дозволить нам добитися правосуддя", - заявив Петро Порошенко.

Фото: https://www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-