У МінТОТ пояснили, чому Росії та ватажкам ОРДЛО зручні переговори в Мінську

У МінТОТ пояснили, чому Росії та ватажкам ОРДЛО зручні переговори в Мінську

Укрінформ
Російській стороні та представникам окупаційної влади ОРДЛО зручно проводити переговорний процес саме у Мінську через те, що частина учасників процесу перебуває під санкціями.

Про це журналістам заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш у відповідь на прохання прокоментувати пропозиції перенести Мінський переговорний процес до іншої країни, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Треба відрізняти "Мінські домовленості" від Мінського процесу, який відбувається в Білорусі. Частина людей, яка бере участь в Мінському процесі, є під європейськими і американськими санкціями. Я собі важко уявляю,яким чином вони будуть перетинати кордон. Мінськ був обраний через те, що туди можуть приїхати представники РФ, представники окупаційних адміністрацій зі сходу України, для них це легко. Тобто це - логістичні і безпекові питання російської сторони... Є політичні речі, з якими я би погодився, але технічно я би поки стримано оцінку надавав. Я не брав участь у консультаціях щодо ідеї перенесення з Мінська в інші країни чи інші міста", - заявив він.

Читайте також: Геращенко підтримує перенесення з Мінська переговорів про Донбас

Раніше перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко заявила, що підтримує і давно виступає за перенесення переговорів щодо Донбасу з Мінська на інший майданчик, оскільки так званий нейтральний статус Білорусі "не витримує жодної критики".

Як повідомлялося, постійний представник України при ООН Володимир Єльченко в ефірі одного з телеканалів заявив про те, що треба переносити переговори по Донбасу із Мінська в якусь іншу столицю, бо делегація Білорусі при ООН "хронічно" голосує проти будь-яких ідей та пропозицій України, навіть які не стосується конфлікту з РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-