Порошенко: Санкції - єдиний засіб впливу на агресора, і вони працюють

Порошенко: Санкції - єдиний засіб впливу на агресора, і вони працюють

Укрінформ
Єдиним засобом впливу на агресивні дії Росії на чолі з Володимиром Путіним є санкції, і вони працюють.

Таке переконання висловив Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю німецькій Rheinische Post.

«Санкції - єдиний ненасильницький інструмент, доступний нам для тиску на агресора в такій ситуації. Йдеться не про те, щоб покарати Росію», - заявив Порошенко.

Він вважає, що якби санкцій не було, втримати Путіна за столом переговорів було б неможливо, він не став би займатися Нормандським процесом, який має привести до мирного рішення. «І там санкції дуже ефективні», - резюмував Президент.

Глава держави зазначив, що нині Росія платить високу економічну ціну за свою агресивну зовнішню політику, і популярність Путіна вже спадає, оскільки росіяни більше не знаходяться в націоналістичному захваті від ентузіазму, викликаного анексією Криму.

Читайте також: Порошенко застеріг Європу від російської газової пастки

За його словами, Путін задля зниження санкційного тиску намагається розколоти єдину європейську позицію: спочатку сподівався, що після президентських виборів 2017 до влади прийде Національний фронт, проте цього не сталося, зараз робить ставку на Альтернативу для Німеччини в надії, що це призведе до відставки канцлера Ангели Меркель. «Досі розрахунки Путіна не виправдалися, ЄС тримається разом, і ми нескінченно вдячні нашим європейським друзям», - сказав Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-