Спікер — про “апгрейд” ЦВК: У Раді не було інтриг

Спікер — про “апгрейд” ЦВК: У Раді не було інтриг

Укрінформ
Голова Верховної Ради наголошує на високій підтримці парламентом усіх новообраних членів Центральної виборчої комісії.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу «Рада», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я дякую, що народні депутати мене підтримали і власне завдяки цьому закону (про збільшення чисельності ЦВК до 17 осіб - ред.), як кажуть «закону Парубія», ми і змогли в четвер вийти на позитивне рішення. І мені дуже приємно, що ми мали дуже високий рівень легітимності. Всі кандидати мали 280-300 голосів», - підкреслив спікер.

Водночас він звернув увагу на конструктивну обстановку у сесійній залі під час розгляду питання і на усвідомлення парламентаріями відповідальності щодо ухвалення рішень про призначення нового складу комісії.

«В залі не було інтриг, не було бажання когось «кинути», було загальне розуміння відповідальності нашого рішення і всі 14 кандидатів, які були подані і запропоновані Президентом, були обрані членами Центральної виборчої комісії і одна вакансія залишилась для тієї фракції, яка так до сьогодні не подала свого представника в Центральну виборчу комісію», - зазначив Голова ВР.

Він наголосив, що цього тижня парламент розв'язав одну з політичних криз. «І я гордий з того, що мені вдалося це зробити і що вдалося парламенту... вийти на це рішення», - додав Парубій.

Як повідомлялося, 20 вересня Рада призначила 14 нових членів Центральної виборчої комісії.

Членами Центрвиборчкому стали Алла Басалаєва (кандидатура групи “Відродження”), Наталія Бернацька (“Народний фронт”), Михайло Вербенський (БПП), Андрій Євстігнєєв (“Батьківщина”), Ірина Єфремова (“Народний фронт”), Ольга Желтова (БПП), Олег Конопольський (БПП), Світлана Кустова (БПП), Ольга Лотюк (БПП), Віталій Плукар (БПП), Євген Радченко (“Самопоміч”), Тетяна Сліпочук (“Воля народу”), Леонтій Шипілов (“Народний Фронт”) і Тетяна Юзькова (“Радикальна партія”). Голосування відбувалось окремо за кожного кандидата і кожний з них був призначений голосами не менше ніж 280 депутатів.

Читайте також: Рада оновила ЦВК, призначила суддів КСУ і розійшлася до завтра

18 вересня Рада ухвалила внесений Головою ВР Андрієм Парубієм закон "Про внесення зміни до статті 6 Закону України "Про Центральну виборчу комісію" і збільшила кількісний склад ЦВК з 15 до 17 осіб. 19 вересня Парубій підписав цей закон і направив його на підпис Президенту. Того ж дня закон підписав і Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-