Голова КВУ назвав ключові завдання нового Центрвиборчкому

Голова КВУ назвав ключові завдання нового Центрвиборчкому

Відео
Укрінформ
Першочерговими завданнями для новообраного складу Центральної виборчої комісії має стати розблокування процесу призначення виборів в об’єднаних територіальних громадах.

Про це заявив голова Комітету виборців України Олексій Кошель, повідомляється на сторінці КВУ у Facebook.

“Першочерговим завданням для оновленого складу ЦВК має стати розблокування виборів в понад 100 об’єднаних територіальних громадах. Рішення, яке приймав попередній склад Центрвиборчкому, є не лише юридично необгрунтованим, але й перешкоджає здійсненню виборчих прав громадян”, - зазначив Кошель.

Крім того, на його думку, серед пріоритетів нової ЦВК мають бути реформа самої комісії, активна участь у розробці змін до виборчого законодавства та розробці механізмів протидії втручанню Росії у виборчі процеси.

Читайте також: Порошенко вітає рішення Ради про новий склад ЦВК

“Зараз вкрай важливо прийняти зміни до Закону “Про вибори Президента України”, які підвищать прозорість фінансування виборчої кампанії, суттєво зменшать кількість реклами на виборах, законодавчо врегулювати питання протидії підкупу виборців”, - переконаний Кошель.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 20 вересня обрала 14 нових членів Центральної виборчої комісії, попередньо звільнивши 13 членів зі старого складу ЦВК, термін повноважень яких закінчився.

18 вересня парламент ухвалив внесений закон “Про внесення зміни до статті 6 Закону України “Про Центральну виборчу комісію” і збільшив кількісний склад ЦВК з 15 до 17 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-