Порошенко подав позов проти BBC за наклеп - ЗМІ

Порошенко подав позов проти BBC за наклеп - ЗМІ

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко подав позов проти британської телерадіокомпанії ВВС за наклеп через новину про те, що він заплатив щонайменше 400 тисяч доларів США за першу зустріч з президентом США Дональдом Трампом.

Про це повідомляє The Telegraph .

"Президент України подав позов проти ВВС за наклеп через новину, в якій йшлося про те, що він таємно заплатив щонайменше 300 тисяч фунтів стерлінгів (400 тисяч доларів США - ред.) за зустріч з Дональдом Трампом", - йдеться у повідомленні.

Адвокати Порошенка заявили, що таке твердження неправдиве та "завдає серйозної шкоди його репутації та честі".

У позові наголошується, що твердження BBC про сплату коштів за зустріч особливо небезпечне, тому що Порошенко активно просуває антикорупційні заходи в Україні.

Адвокати Порошенка також стверджують, що британський мовник "не мав жодних доказів будь-яких платежів або таємних переговорів". Натомість BBC вирішила оприлюднити це "надзвичайно серйозне та шкідливе твердження", попри те, що їм неодноразово повідомляли, що це все неправда.

Читайте також: США запровадили санкції проти 33 представників Міноборони і розвідки РФ

Також із позову стало відомо, що BBC відмовилася опублікувати виправлення інформації або вибачення, і що ця новина залишається доступною на сайті британського мовника.

Як повідомлялося, у травні цього року деякі ЗМІ опублікували інформацію з посиланням на розслідування BBC, підготовлене журналістами в Україні та в США, про те, що адвокат Дональда Трампа Майкл Коен нібито отримав таємний платіж у розмірі 400 тисяч або 600 тисяч доларів за організацію першої зустрічі між Порошенком та Трампом у червні минулого року.

В Адміністрації Президента України цю інформацію спростували. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-