Литва заявляє про особливу увагу ЄС до блокування Росією Азовського моря

Литва заявляє про особливу увагу ЄС до блокування Росією Азовського моря

Укрінформ
Віце-міністр закордонних справ Ливи Дарюс Скусявічюс запевнив заступника міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олену Зеркаль, що Литва і далі активно підтримуватиме Україну.

Про це він заявив на зустрічі 20 вересня, повідомляє Урядовий портал.

"Литва продовжуватиме активну підтримку України", - сказав Скусявічюс.

Він також підтвердив готовність офіційного Вільнюса сприяти просуванню пріоритетів євроінтеграції України та збереженню посиленої уваги до ініціативи ЄС «Східне партнерство», зокрема у контексті забезпечення співпраці зацікавлених країн-членів ініціативи на шляху інтеграції до Енергетичного та Цифрового союзів.

Співрозмовники високо оцінили двосторонню взаємодію у рамках європейських, трансатлантичних та міжнародних структур, а також констатували необхідність посилення санкційного режиму щодо Російської Федерації, особливо у контексті будівництва мосту через Керченську протоку.

Читайте також: Росія не має наміру припиняти оглядати судна в Азовському морі

«Загострення ситуації в акваторії Азовського моря внаслідок дій Росії є предметом особливої уваги з боку Євросоюзу», - зазначив Скусявічюс.

У свою чергу Зеркаль подякувала литовській стороні за тверду політичну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції також поінформувала свого литовського колегу про зміст ініціатив Президента Петра Порошенка щодо внесення змін до Конституції в частині закріплення пріоритетів інтеграції держави до ЄС і НАТО.

На зустрічі також було підтверджено спільність позицій України та Литви щодо небезпечності політичного проекту РФ «Nord Stream 2» для енергетичної безпеки країн Європи, а також налаштованість на продовження зусиль щодо блокування його реалізації. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-