Рада взялася за зміни до Конституції щодо курсу України на ЄС і НАТО

Рада взялася за зміни до Конституції щодо курсу України на ЄС і НАТО

Укрінформ
Рада почала розгляд законопроекту № 9037 "Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Євросоюзі та в НАТО)".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Отже, ми починаємо розгляд проекту закону... Законопроект внесений Президентом України відповідно до статей 93 і 154 Конституції України і визнаний ним як невідкладний. Згідно з вимогами ч.1 ст. 146 Регламенту питання розглядається за процедурою повного обговорення", - зазначив Голова ВР Андрій Парубій.

Спікер запросив до доповіді представника Президента у Верховній Раді народного депутата Ірину Луценко, яка представила законопроект.

Читайте також: Порошенко закликає негайно голосувати за зняття недоторканності

Як повідомлялося, 18 вересня профільний Комітет ВР з питань правової політики та правосуддя рекомендував парламенту включити до порядку денного сесії законопроект про зміни до Конституції щодо НАТО і ЄС, внесений Президентом, та направити його до Конституційного Суду України для отримання висновку. Разом з тим 19 вересня Комітет у закордонних справах не повністю підтримав потенційний закон, рекомендувавши створити тимчасову спеціальну комісію для доопрацювання документа перед направленням до КС.

Президент Петро Порошенко 3 вересня зареєстрував у Верховній Раді проект закону № 9037 "Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-