Порошенко: Росія прийшла не по Крим і Донбас, а по всю Україну

Порошенко: Росія прийшла не по Крим і Донбас, а по всю Україну

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявляє про неприпустимість компромісу з агресором, бо Росія прийшла не по Крим і Донбас, а по всю Україну.

Про це він сказав, виступаючи у Верховній Раді зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми переконуємо увесь світ, що будь-які поступки Кремлю без відновлення територіальної цілісності України - це поразка міжнародного права і свободи, це програш демократичної Європи авторитарній Азіопі. А тим часом у нас самих всю країну обтикано рекламними біг-бордами із закликом до «компромісу» з агресором. Ледве не кожний стовп обсіли "голуби миру"... Тільки тінь від них - неначе від двоголового орла. І хай вас не вводить в оману заспокійливе воркотання, бо у дзьобах у цих горлиць - насіння миру на російських умовах. "Мир" - це красива й приваблива обгортка, в яку можна покласти все, що завгодно. Тож будьмо пильними. Не забуваймо, що ворог сюди прийшов не по Крим і не по Донбас, а по всю Україну. Бо без України імперія неможлива. То де будемо проводити межу так званого компромісу: по Дінцю, по Дніпру, чи по Збручу?", - наголосив Президент.

Читайте також: У січні РФ добиватиметься зняття санкцій — Порошенко

Він підкреслив, що в прагненні до справжнього миру питання суверенітету та територіальної цілісності України та нашого цивілізаційного вибору не є і не будуть предметом компромісу. "Бо інакше або нас не буде, або ми будемо вже не ми, або тут взагалі будуть вони", - сказав Глава держави.

В інших питаннях на шляху до миру, за його словами, Україна готова до дипломатичної гнучкості, оскільки простих шляхів у боротьбі з ворогом немає . "В питаннях же, які не є питанням to be or not to be (бути чи не бути) ми, звичайно, готові до дипломатичної гнучкості. Бо насправді легкої і простої дороги до миру нема, особливо у протистоянні з ворогом, чий військовий потенціал значно більший", - зауважив Порошенко.

При цьому він ще раз наголосив, що і "фітіль" війни, і ключі до миру знаходяться у Москві. Але мир Україні, зазначив він, принесе не умиротворення агресора, не згода на умови Росії, а лише зміцнення обороноздатності країни, посилення нашої армії й укріплення дипломатичного корпусу. "Забезпечити мир і перемогу має як міцний фронт, так і надійний тил, єдність і згуртованість суспільства у боротьбі з ворогом", - наголосив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-