"Вибори" в ОРДЛО ставлять під загрозу Мінський процес - Оліфер

Укрінформ
Анонсовані бойовиками "позачергові вибори" в ОРДЛО суперечать зобов'язанням РФ та ставлять під загрозу Мінський процес.

Про це за підсумками зустрічі в Мінську Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу написала у Facebook прес-секретар представника України в ТКГ, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Проведення т.зв. "позачергових виборів" в ОРДЛО порушує зобов'язання РФ як сторони Мінських угод і ставить під загрозу весь Мінський процес. У разі проведення таких "виборів" їхні результати не матимуть жодних правових наслідків і не будуть визнані ані Україною, ані світом. Вибори в ОРДЛО можуть відбутися лише за українським законом, за участю українських партій та ЗМІ, за спостереження міжнародних оглядачів, з дотриманням стандартів ОБСЄ, - саме так Мінські угоди визначають умови, за яких в ОРДЛО може відбутися волевиявлення", - наголосила Оліфер.

Читайте також: Геращенко пропонує розіслати іноземним ЗМІ листи “російських потіряшок” до Путіна

Водночас українська сторона закликає російську сторону відмовитися від рішення про “вибори”, оскільки воно здатне звести нанівець важкі зусилля з врегулювання ситуації. Своєю чергою Україна виконує зобов'язання, взяті на себе в рамках Мінського процесу, наголосила Оліфер.

Як повідомлялося, бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначили на 11 листопада "вибори" ватажків і "депутатів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-