Уряд відсторонив керівництво Держлікслужби

Уряд відсторонив керівництво Держлікслужби

Укрінформ
Кабмін відсторонив від посад керівництво Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, ініціювавши дисциплінарне провадження.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

"Таке рішення Кабмін ухвалив сьогодні щодо голови Держлікслужби Наталії Гудзь та її першого заступника голови Владислава Цілини, за фактами необрунтованого запровадження заборони на різні вакцини впродовж останнього року. Держлікслужба у 2018 році неодноразово приймала необрунтовані рішення про тимчасову заборону на реалізацію та застосування різних вакцин. Йдеться про заборону вакцин проти туберкульозу, гепатиту В, поліомієліту, дифтерії, правця та кашлюку", - поінформували у МОЗ.

У відомстві заявили, що Гудзь та Цілина виносили заборони всупереч встановленому порядку.

Читайте також: Держлікслужба дозволила реалізацію усіх серій препарату Комбіспазм

"Вони не мали достатніх підстав і фактів, які б свідчили про необхідність таких заборон. У кожному конкретному випадку необрунтованих заборон висновки протоколів розслідування регіональних груп доводили, що загроз немає. Водночас, через такі дії керівництва Держлікслужби щоразу зупинявся процес імунізації українців: діти не могли одержати свої щеплення за Календарем профілактичних щеплень, оскільки вакцини були заборонені. А публікація таких розпоряджень Держлікслужби у ЗМІ призвела до дискредитації імунізації та збільшення загрози відмов громадян від вакцинації", - заявили у МОЗ.

У відомстві також підкреслили, що необрунтовані дії посадовців можуть загрожувати захисту мільйонів українців від інфекційних хвороб та мати негативний вплив на епідемічну ситуацію в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-