Рада ратифікувала угоду про фінансування Дунайської програми

Рада ратифікувала угоду про фінансування Дунайської програми

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон «Про ратифікацію Угоди про фінансування Дунайської транснаціональної програми (Interreg V-B Danube – CCI 2014TC16M6TN001)».

Відповідний законопроект № 0196 підтримали 246 депутатів при 226 мінімально необхідних, повідомляє кореспондент Укрінформу .

Ратифікація угоди створить правові підстави для фінансування проектів за участю українських партнерів у розмірі 5 млн євро на безоплатній основі в рамках Дунайської транснаціональної програми як фінансового інструменту Стратегії Європейського Союзу для Дунайського регіону.

Заходи, які мають бути здійснені під час реалізації зазначеної Програми, передбачають реалізацію проектів транскордонного співробітництва, спрямованих на соціально-економічний розвиток української частини Дунайського регіону, що сприятиме виконанню зобов’язань, визначених Угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Читайте також: Україна і Молдова обговорили екологічні проблеми річки Дністер

Як повідомлялося, Угода була підписана 7 та 8 грудня 2017 року у Брюсселі та 15 грудня 2017 року у Будапешті.

Документ передбачає надання Україні фінансування у розмірі 5 млн євро.

Домовленості мають на меті підвищення готовності до управління екологічними ризиками в Дунайському регіоні, підвищення компетенції для бізнесу та соціальних інновацій, сприяння сталому використанню природної і культурної спадщини та ресурсів, підвищення інвестиційної спроможності для вирішення основних суспільних проблем.

Угодою також передбачена реалізація спільних проектів транскордонного співробітництва, спрямованих на соціально-економічний розвиток української частини Дунайського регіону (Чернівецька, Одеська, Івано-Франківська та Закарпатська області).

У 2016 році уряд України затвердив Державну програму розвитку транскордонного співробітництва на 2016-2020 роки, одним із пріоритетних завдань якої визначено розвиток співробітництва в Дунайському регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-