Труба сказав, коли Держбюро розслідувань візьметься за перші справи

Труба сказав, коли Держбюро розслідувань візьметься за перші справи

Укрінформ
Державне бюро розслідувань відкриє перші провадження після обрання слідчих територіальних управлінь та призначення їх на посади.

Про це поінформував директор відомства Роман Труба під час засідання Комітету міністрів Ради Європи у Страсбурзі, повідомляється на сайті ДБР.

За словами Труби, ДБР почало працювати як державний орган, і залишилося зробити декілька кроків для того, щоб відкрити перші провадження.

"Я прошу вас уявити декілька цифр. Державне бюро розслідувань – це 1500 людей, кожен з яких має перемогти у відкритому конкурсі для того, щоб працювати в бюро. Для того, щоб це відбулося, ми оголосили найбільший в країні конкурс на 674 посади, який вже добігає кінця. Вже обрано 320 переможців конкурсу. Частина з них призначена на посаду. На завершальному етапі – співбесіди з кандидатами на посади слідчих територіальних управлінь бюро. Потрібно близько місяця, щоб завершити цей конкурс", – сказав він.

На думку директора відомства, важливим кроком для ефективної роботи бюро є передача матеріалів поліграфу 27 переможців конкурсу на керівні посади, який проводила зовнішня комісія.

Серед інших кроків, потрібних для ДБР, – внесення змін до Закону України "Про Державне бюро розслідувань", завершення формування територіальних управлінь та отримання приміщення, яке відповідає вимогам правоохоронного органу.

"Я розумію, що не всі пункти буде виконано у найближчий час. У нас немає можливості чекати – ми розпочнемо роботу з тими ресурсами, які є: без відповідного приміщення, оперативних підрозділів та керівної ланки. Але з бажанням довести, що Державне бюро розслідувань розпочне роботу як правоохоронний орган. Це відбудеться у листопаді цього року одразу після призначення на посади слідчих територіальних управлінь", – наголосив Труба.

Читайте також: Визначили ще 67 переможців конкурсу до теруправлінь ДБР

Як повідомлялося, 28 серпня Труба заявив, що конкурсна комісія, яка обирала 27 кандидатів на керівні посади в Держбюро розслідувань, знищила результати проходження переможцями конкурсу поліграфу. Відтак Труба відмовився призначати переможців конкурсу.

Директор ДБР зазначив, що серед переможців опинилися фігуранти кримінальних справ про незаконне збагачення, кандидат, який "тісно спілкується з представниками сепаратистів", а також два куми, які "разом розпочинали свій робочий шлях, разом просувалися по професійній драбині".

3 вересня комісія з проведення конкурсу на зайняття посад до ДБР ухвалила рішення повторно внести на ім'я директора Держбюро розслідувань Труби подання на призначення 27 кандидатів на керівні посади у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-