Комітет рекомендуватиме Раді розширити склад ЦВК

Комітет рекомендуватиме Раді розширити склад ЦВК

Укрінформ
Комітет з питань правової політики та правосуддя Верховній Раді рекомендуватиме ухвалити за основу та в цілому законопроект №9090 щодо збільшення кількісного складу ЦВК.

Про журналістів у кулуарах ВР поінформував перший заступник голови комітету Леонід Ємець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді голосувати відразу в цілому за цей законопроект", - сказав Ємець і припустив, що закон може бути ухвалений 18 вересня.

Водночас він акцентував на тому, що відповідне рішення ухвалене комітетом із порушенням Регламенту, адже закон передбачає, що впродовж 14 днів депутати можуть подати до парламенту альтернативні законопроекти.

"Це означає, що якщо хтось звернеться до Конституційного Суду, він матиме залізобетонні аргументи для того, щоб скасувати цей закон у зв'язку з тим, що він прийнятий не в конституційний спосіб, як це вже було із законом про мову", - уточнив нардеп.

Читайте також: БПП підтримає законопроект про розширення складу ЦВК - Герасимов

Він додав, що двоє депутатів на засіданні комітету у вівторок заявили, що будуть вносити поправки до законопроекту №9090, а відповідно до Регламенту це означає, що проект "не може голосуватись у цілому, а спочатку - лише за основу".

Як повідомлялося, 17 вересня Голова Верховної Ради Андрій Парубій зареєстрував проект закону щодо збільшення кількісного складу Центральної виборчої комісії з 15 до 17 членів.

Президент Петро Порошенко 23 січня підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії, у списку - 14 кандидатів. Глава держави також підписав лист про звільнення нинішніх членів ЦВК.

5 лютого подання надійшло у парламент.

1 червня 2014 року завершився термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК, у лютому 2017 року - ще одного члена комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-