Раді вистачить голосів для припинення

Раді вистачить голосів для припинення "дружби" з Росією – Герасимов

Укрінформ
У Верховній Раді України вистачить необхідної кількості голосів для припинення Договору про дружбу між Україною і Росією.

Про це повідомив голова фракції БПП Артур Герасимов в прямому ефірі "Свободи слова " на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я впевнений, що 226 голосів на підтримку цієї ініціативи Президента (припинення Договору про дружбу між Україною та РФ – ред.) точно буде", - сказав він.

Читайте також: У Лаврова відреагували на припинення Україною "дружби" з РФ

Крім того, Герасимов висловив переконання, що цього четверга під час голосування у Раді також знайдеться понад 300 голосів на підтримку пропозиції Президента стосовно змін до Конституції щодо курсу України до ЄС і НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 17 вересня підписав указ, яким схвалив рішення РНБО про припинення дії Договору про дружбу між Україною та Росією. Міністерство закордонних справ України має до 30 вересня поінформувати Росію про бажання України припинити дію договору.

Читайте також: Російські банки оскаржили арешт акцій в Україні

Таким чином, після вступу такого повідомлення від України документ припинить свою дію з 1 квітня 2019 року.

Договір про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною та Російською Федерацією було підписано 31 травня 1997 року в Києві. Згідно з умовами договору сторони зобов'язувалися, зокрема, "поважати територіальну цілісність і суверенітет" одне одного й "підтверджували непорушність існуючих між ними кордонів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-