Для припинення

Для припинення "дружби" з Росією потрібне рішення Ради - Клімкін

Укрінформ
МЗС України у пакеті документів щодо припинення Договору про дружбу з Росією подало також проект відповідного закону, оскільки за чинним законодавством за це має проголосувати парламент, який ратифікував цей Договір.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на засіданні VII Євроатлантичного форуму в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо дивитися на логіку внутрішню і міжнародно-правову, то є ст. 24 закону "Про міжнародні договори України" (припинення дії договору, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України, відбувається у формі закону України - ред.). Тому ми у загальному пакеті разом із стратегією, яка має реалізовуватися стосовно цього Договору з Росією, подали (Президентові і РНБО - ред.) проект цього документа", - сказав Клімкін.

Читайте також: Припинення угоди про дружбу з Росією: Порошенко підписав рішення РНБО

Він нагадав, що нотифікація, тобто повідомлення нотою, про те, що Договір не буде продовжений, має бути передана на адресу РФ до кінця вересня.

"Усі юристи кажуть, що ми не прив'язані в часі до моменту подачі нашої нотифікації, але звичайно, ми прив'язані в часі до моменту формального припинення дії Договору", - зазначив Клімкін.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко підписав указ, який вводить у дію рішення РНБО про припинення Договору про дружбу між Україною і Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-