Україна хоче приєднатися до Програми партнерства розширених можливостей НАТО

Україна хоче приєднатися до Програми партнерства розширених можливостей НАТО

Укрінформ
Приєднання України до Програми партнерства розширених можливостей з НАТО не є критичним для співпраці України з альянсом, але цей формат корисний. Тому ми будемо просуватися до нього.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на VII Євроатлантичному форумі у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що партнерство розширених можливостей - це все ж таки важливий формат. І ми до нього будемо просуватися. Він не є критичним у нашій євроатлантичній інтеграції, але він корисний. І все корисне, що ми можемо використати, ми обов'язково будемо використовувати. Тому наша логіка буде саме такою", - сказав Клімкін.

Читайте також: Заступник Столтенберга вірить у повноцінне членство України в НАТО

Коментуючи той факт, що на останньому саміті НАТО у Брюсселі Україні не було запропоновано приєднатися до цієї програми, Клімкін зауважив, що це відбулося не тільки через наявність спірних моментів з Угорщиною. "Угорщина блокує тільки зустрічі. А щодо партнерства розширених можливостей, запитайте наших німецьких друзів, яка у них була позиція щодо цього", - зазначив Клімкін.

Він констатував, що у нинішній геополітичній ситуації Росія постійно підвищує ставки, а деякі наші друзі і партнери хочуть їх знижувати. На думку Клімкіна, ця асиметрична політика дуже часто грає на руку Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-