Омелян каже, що НАБУ “піариться” на його імені

Омелян каже, що НАБУ “піариться” на його імені

Укрінформ
Міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає оголошення йому підозри у незаконному збагаченні політичним кроком і пов'язує це із запланованим на 19 вересня звітом директора НАБУ Артема Ситника на засіданні Антикорупційного комітету ВР.

Про це він сказав журналістам після засідання Солом'янського районного суду Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Моє глибоке переконання, що ця справа не мала права на існування, що це просто бажання керівництва НАБУ показати результати своєї роботи перед засіданням наступного тижня Антикорупційного комітету в парламенті України. Це мала бути ефектна PR-кампанія, що перший міністр України арештований НАБУ за звинуваченнями в незаконному збагаченні з терміном ув'язнення від 5 до 10 років», - заявив Омелян.

Він укотре підкреслив, що оголошена йому підозра є політичною.

Читайте також: Міністра Омеляна із зали суду відпустили на поруки

«Я не допущу, щоб окремі керівники самостійно вирішували, що вони є законом України, і буду відстоювати своє чесне ім'я в судах», - сказав міністр.

Його адвокат Олександр Лисак, у свою чергу, повідомив журналістам, що після надання рішення суду щодо обрання запобіжного заходу його підзахисному необхідно буде з'ясувати процедуру виконання вимоги щодо необхідності здати закордонні паспорти з огляду на заплановані закордонні візити міністра інфраструктури.

Як повідомлялося, у п'ятницю Солом'янський райсуд міста Києва обрав запобіжний захід міністру інфраструктури Володимиру Омеляну у вигляді особистої поруки міністра молоді та спорту Ігоря Жданова та народного депутата Федора Бендюженка.

Крім того, суд зобов'язав Омеляна здати у відповідні органи всі паспорти для виїзду за кордон.

13 вересня Національне антикорупційне бюро України оголосило міністру інфраструктури Володимиру Омеляну підозру у незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації.

У свою чергу Омелян заявив, що висунута йому підозра є сфабрикованою.

Крім того, міністр заявив про тиск на нього з боку керівництва НАБУ і наголосив, що також вимагатиме притягнення до відповідальності слідчих Бюро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-