У Раді ще немає жодного подання на зняття недоторканності - Пинзеник

У Раді ще немає жодного подання на зняття недоторканності - Пинзеник

Укрінформ
Виконуючий обов'язки голови Регламентного комітету Верховної Ради Павло Пинзеник наголошує, що до парламенту не надійшло жодного подання від Генеральної прокуратури на притягнення до відповідальності народних депутатів.

Про це він сказав журналістам біля Солом'янського районного суду міста Києва, де розглядається обрання запобіжного заходу для міністра інфраструктури Володимира Омеляна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ні, поки що не надходили подання на жодного із народних депутатів», - сказав він.

Водночас він прогнозує, що такі подання обов'язково будуть внесені ГПУ.

Пинзеник нагадав, що спочатку подання надходять Голові Верховної Ради Андрію Парубію, який попередньо оцінює дотримання всіх вимог до таких подань, і направляє на розгляд регламентному комітету для дачі висновків щодо законності та обгрунтованості таких подань. Вже після цього депутати ВР у сесійній залі можуть розглядати зняття недоторканості з депутатів.

Окрім того, Пинзеник зазначив, що він прибув до Солом'янського райсуду з метою підтримати призначеного за квотою «Народного фронту» міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Читайте також: Суд почав обирати запобіжний захід Омеляну

До суду прибули й інші депутати фракції «Народного фронту», зокрема Олена Масоріна та Михайло Побочіх, а також міністри обрані за квотою НФ: В'ячеслав Кириленко, Лілія Гриневич, Павло Петренко, Ігор Жданов.

На судовому засіданні були присутні також голова фракції «Радикальної партії» Олег Ляшко та його заступник Андрій Лозовий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-