Росія активізувала гібридні дії проти України в ОБСЄ - Джапарова

Росія активізувала гібридні дії проти України в ОБСЄ - Джапарова

Укрінформ
Росія активізувала свої гібридні дії проти України на майданчику ОБСЄ, намагаючись дискредитувати її.

На цьому в інтерв’ю Укрінформу наголосила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова. 

“Я вже втретє беру участь у цій щорічній нараді з імплементації людського виміру ОБСЄ і мушу зазначити, що цей рік можна визначити як максимально активний з точки зору гібридних дій Російської Федерації”, - підкреслила Джапарова.

Вона наголосила, що під гібридними діями у даному контексті є застосування наявних демократичних інструментів проти демократичних устроїв.

“Наприклад, це виступи на нараді представників понад десяти громадських організацій з Росії під різними назвами, наприклад, Інституту історичної пам’яті, Інституту свободи слова або якогось ЗМІ. Фактично, руками журналістів і громадських діячів Російська Федерація вводить в ОБСЄ свої наративи, які для мене є абсолютно чіткими. По-перше, це – дискредитація України, її звинувачення в тому, що ми не є вільною країною”,- підкреслила перший заступник міністра інформаційної політики України.

Читайте також: Євросоюз вимагає від Росії негайно звільнити Сущенка

Вона додала, що головна маніпуляція полягає в тому, що Росія спочатку окуповує Крим, розв'язує війну на Донбасі, а далі продовжує атакувати Україну, звинувачуючи українців у тому, що це вони порушують права людини.

“Це надзвичайний рівень маніпуляції й цинізму. Йдеться про те, щоб жодним чином не брати відповідальності на себе, жодним чином не визнавати своїх злочинів. Це класична тактика: коли зовсім погано всередині країни, то потрібно шукати зовнішнього ворога. Російська пропаганда постійно використовує цю технологію”,- констатувала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-