Росії на нараді ОБСЄ

Росії на нараді ОБСЄ "досліджує" свободу слова в Україні — Джапарова

Укрінформ
В Україні здивовані, що Російська делегація на двотижневій нараді ОБСЄ з огляду виконання зобов’язань держав-учасниць у людському вимірі замість інформування про свободу слова у себе "досліджує" свободу слова в Україні.

Про це перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова написала на своїй сторінці у Facebook.

"Україна здивована тим, що представники громадськості та офіційні особи РФ замість інформування про свободу слова в РФ повністю віддані дослідженню свободи слова в Україні”, - зазначила вона.

Зокрема, перший заступник міністра інформаційної політики підкреслила, що представнику Союзу журналістів РФ не можна дезінформувати міжнародну спільноту та слід залишатись об’єктивним в оцінках.

Джапарова також порадила усім тим росіянам, які активно запрошують в гості в анексований Крим, спочатку забезпечити міжнародний моніторинг ООН там. “Мова про реальний доступ на півострові та можливості зустрічей без ескорту ФСБ”, - додала вона.

Читайте також: Джапарова розповіла про "галас росіян" на нараді ОБСЄ

Урядовець розповіла, що на нараді ОБСЄ так званий секретар Спілки журналістів анексованого Криму Денис Симоненко заявив про нібито законність возз'єднання Криму з Росією. Окрім того, з проросійськими заявами проти України гендиректор провладного кримського телеканалу «Миллет» розповів про "щасливе буття кримчан та кримських татар в російській дійсності".

Як повідомлялося, у Варшаві 10 серпня відкрилася двотижнева нарада ОБСЄ з огляду виконання зобов’язань держав-учасниць у людському вимірі. Участь у ній беруть близько 1,5 тис. представників урядів і громадянського суспільства країн ОБСЄ і країн-партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-