Передвиборча

Передвиборча "позаблокова" риторика може позбавити Україну допомоги НАТО - експерт

Укрінформ
Повернення деякими політиками у інформаційну площину теми позаблоковості України у контексті виборчої кампанії є деструктивною тенденцією, оскільки це може позбавити нашу країну необхідної міжнародної допомоги.

Про це заявив голова Громадської ліги "Україна-НАТО" Сергій Джердж на прес-конференції у вівторок, 11 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тенденції, які сьогодні активізують політичні противники теми НАТО, є небажаними. Я хотів би бачити виборчі кампанії - і президентську, і потім парламентську, де б тему НАТО і безпеки не експлуатували... Я думаю, що політичним партіям і різним рухам варто було б сперечатися чи конкурувати на тему, хто пообіцяє більшу зарплату чи пенсію, чи якісь інші теми можна вибрати для такого діалогу, але не тему НАТО і тему безпеки. Ми зараз бачимо, що деякі політичні сили наполягають на позаблоковості України. Мені здається, що це абсолютно деструктивно, тому що це може нас відірвати від будь-якої міжнародної допомоги - від допомоги інших країн і від допомоги таких міжнародних інституцій, як НАТО", - сказав Джердж.

Читайте також: Курс на ЄС і НАТО: перше читання в Раді заплановане 20 вересня

У цьому контексті він нагадав, що в НАТО сьогодні є 16 трастових фондів, які працюють у 8 країнах - Вірменії, Азербайджані, Йорданії, Мавританії, Чорногорії, Сербії, Молдові і Україні. Загальний бюджет цих трастових фондів становить 74 млн євро, з яких 39,5 млн, або приблизно 62 відсотка, припадає на 8 трастових фондів, які працюють в Україні.

"Тобто це велика допомога саме нашій країні, і я думаю, що це є власне те, що ми й хочемо сьогодні від НАТО, а від НАТО ми хочемо сьогодні бачити практичну допомогу, практичну співпрацю, тому що ми реально в цьому зацікавлені", - акцентував експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-