Дружина Труби заявляє, що їй погрожують

Дружина Труби заявляє, що їй погрожують

Укрінформ
Суддя Шевченківського районного суду міста Львова Олександра Баєва, яка є дружиною директора Державного бюро розслідувань Романа Труби, звернулася до Вищої ради правосуддя та генерального прокурора з повідомленням про втручання в її діяльність як судді.

Про це повідомляє прес-центр судової влади України. 

“Баєва О.І. повідомила, що 7 вересня 2018 року на її мобільний телефон у мобільному додатку Viber почали надходити текстові повідомлення з погрозами та вимогами вплинути на її чоловіка з метою вчинення ним певних дій, пов’язаних з його професійною діяльністю, а саме призначити осіб на відповідні посади”, - йдеться в повідомленні.

У надісланих текстах вказано, що в разі невчинення чоловіком судді зазначених дій, до Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України будуть надіслані заяви щодо звільнення Баєвої О.І. з посади судді. Крім того, автором повідомлень наголошено, що у нього наявні відомості про факти, які дискредитують її як суддю та будуть використані для подальшого звільнення її з посади.

Окрім того, автором повідомлень зазначено таке: «Будемо вимушені зняти з себе відповідальність за все те, що може відбуватись з вами далі».

Як повідомляє суддя, такі повідомлення та дзвінки надходили їй неодноразово у вечірній та нічний час доби.

Суддя Баєва вважає такі дії неприпустимими та протиправними, а тому звернулася до ВРП та генерального прокурора з повідомленням про втручання в її професійну діяльність.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

Як повідомлялося, 28 серпня директор ДБР Роман Труба заявив, що конкурсна комісія, яка обирала 27 кандидатів на керівні посади в Держбюро розслідувань, знищила результати проходження переможцями конкурсу поліграфу. Відтак Труба сказав, що не призначатиме переможців конкурсу через знищення конкурсною комісією результатів проходження ними поліграфу.

Читайте також: Раді пропонують новий перелік прав і гарантій для адвокатів

Директор ДБР зазначив, що серед переможців на керівні посади у 27 територіальних управліннях відомства опинилися фігуранти кримінальних справ про незаконне збагачення, кандидат, який "тісно спілкується з представниками сепаратистів", а також два куми, котрі "разом розпочинали свій робочий шлях, разом просувалися по професійній драбині".

3 вересня комісія з проведення конкурсу на зайняття посад до ДБР ухвалила рішення повторно внести на ім'я директора ДБР Романа Труби подання на призначення 27 кандидатів на керівні посади у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-