Гройсман: За два тижні повідомимо про результати перемовин з МВФ

Гройсман: За два тижні повідомимо про результати перемовин з МВФ

Відео
Укрінформ
Економіка зростає, але Україна має борг, який сама не може виплатити, тому треба виходити на зовнішні ринки, перекредитовуватися та співпрацювати з МВФ, про результати переговорів з яким буде відомо за два тижні.

Про це у Тwitter повідомив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Нас закинули в серйозну боргову яму. Очевидно, що економіка зростає, але у нас на плечах такий борг, який ми самі не можемо виплатити. Треба виходити на зовнішні ринки, перекредитовуватися, зменшувати відсотки", - заявив він.

Гройсман додав, що він перший за те, аби зменшувати ціни на ресурси.

"Але невиконання вимог поставить Україну на межу дефолту. Ми хочемо кризи? Я не кризовий прем'єр, я антикризовий. Я зроблю все аби захистити людей, знизити інфляцію", - зауважив він.

Читайте також: Переговори МВФ та України: вранці формула – ввечері гроші

Прем'єр-міністр зазначив, що раніше меморандум з кредиторами підписували і не виконували обіцяне, а це підірвало довіру до України.

"Я мушу вирішувати це питання. Місія МВФ приїхала. Ми працюємо, у нас конструктивні відносини. За два тижні повідомимо про результати перемовин", - наголосив Гройсман.

Читайте також: Нацбанк розраховує отримати транш МВФ до кінця року

Він також закликав українців бути вимогливими до обіцянок політиків і чиновників.

"Розповідати про те, чого немає - можуть всі. Наша задача - робити реальні справи. Будувати дороги, відкривати нові дитячі садочки, ремонтувати лікарні", - зазначив Прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-