Чапутович про українсько-польську історію: Нам потрібен час

Чапутович про українсько-польську історію: Нам потрібен час

Укрінформ
Глава МЗС Польщі Яцек Чапутович позитивно оцінює співпрацю Польщі й України, зауважуючи, що проблеми залишаються у сфері спільної історії.

Про це глава польської дипломатії заявив в інтерв’ю Укрінформу під час Економічного форуму у польській Криниці.

“Геополітичні питання підтримки і співпраці з Україною я оцінюю добре. Натомість, є певні теми, що стосуються спільної історії, її інтерпретації. Ми трохи потребуємо часу”,- заявив Чапутович.

Він додав, що Варшава хотіла б розв'язати історичні проблеми, однією з яких є відновлення ексгумації польських жертв на території України, які загинули під час Другої світової війни, на що польська сторона зараз не має згоди.

Читайте також: Курс на ЄС і НАТО: Чапутович обіцяє, що Польща захищатиме вибір України

“Я хотів би, щоб ми розв'язали ці проблеми, і щоб про ці складні історичні проблеми між нашими країнами можна було спокійно дискутувати”,- підкреслив Чапутович.

Як інформувало агентство, українсько-польські історичні відносини загострилися у квітні 2017 року, коли польські націоналісти за підтримки місцевої влади знищили на кладовищі в селі Грушовичі поблизу Перемишля пам'ятник воякам УПА. Відразу після цього Київ заблокував проведення поляками ексгумацій в Україні, наполягаючи на відбудові знищених вандалами за останні роки на півдні Польщі кількох українських місць пам'яті. Польська сторона наполягає на розблокуванні можливості ведення пошуково-ексгумаційних робіт в Україні, а українська - на необхідності хоча б часткової відбудови зруйнованих місць пам'яті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-