У Раді закликали якнайшвидше роз'яснити ЦВК про необхідність виборів у громадах

У Раді закликали якнайшвидше роз'яснити ЦВК про необхідність виборів у громадах

Децентралізація
Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування звернувся до Комітету з питань правової політики та правосуддя з проханням оперативно роз'яснити Центральній виборчій комісії, що вибори в об'єднаних громадах призначати можна.

Про це повідомляється на порталі "Децентралізація".

"Щоб не дискредитувати процес децентралізації, реформування місцевого самоврядування і надати можливість жителям сіл, селищ, міст обрати депутатів місцевих рад та голів новоутворених об'єднаних громад, Комітет звернувся до Комітету з питань правової політики та правосуддя з пропозицією ретельно вивчити порушене питання та оперативно вчинити всі необхідні дії для сприяння проведенню перших місцевих виборів в об'єднаних громадах", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що упродовж останніх чотирьох років в Україні в межах децентралізації створено вже 705 об'єднаних громад, 665 з яких перейшли на прямі міжбюджетні відносини. Станом на кінець серпня 2018 року ще 123 об'єднані громади, які пройшли усі необхідні процедури, очікують рішення Центральної виборчої комісії про призначення перших місцевих виборів у 2018 році. Однак процес призначення виборів в цих громадах зупинився після прийняття ЦВК постанови від 9 серпня 2018 р. №122 «Про звернення до Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя».

5 вересня Парламентський комітет з питань правової політики та правосуддя планував надати роз'яснення ЦВК по виборах в об'єднаних громадах.

Читайте також: Експерти ЦРМС з фінансів обмінялися досвідом на тренінгу з планування бюджетів

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня Центральна виборча комісія призупинила призначення виборів в ОТГ, доки Комітет Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя не надасть роз'яснень стосовно законодавства про референдуми, можливості призначення Центрвиборчкомом перших і додаткових місцевих виборів без проведення місцевого референдуму щодо підтримки добровільного об'єднання територіальних громад, добровільного приєднання до об'єднаної територіальної громади.

Вибори мали бути призначені на жовтень. Водночас очікується, що вони ще можуть відбутися у листопаді чи грудні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-