Сюмар пояснила зростання рейтингів деяких політиків прогалиною в законі

Сюмар пояснила зростання рейтингів деяких політиків прогалиною в законі

Укрінформ
Політики свідомо не хочуть законодавчо врегульовувати питання використання політичної реклами у невиборчий період, аби мати змогу маніпулювати свідомістю людей для підвищення своїх рейтингів.

Про це заявила голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар на прес-конференції в Укрінформі у п'ятницю, 7 вересня, повідомляє кореспондент агентства. 

"Ми сьогодні бачимо неврегульованість позиції з політичною рекламою. Тобто в нас виборча реклама в невиборчий період  з невідомо яких (фінансових. - ред. ) джерел сьогодні іде просто масово, і це стартувало фактично за дев'ять місяців до виборчої кампанії або за півроку до офіційного старту виборів. За які гроші? Скільки коштів витрачено політиками, звідки вони? Виборчі фонди не сформовані, реклама відверто політична, і саме завдяки оцій прогалині, яку політики очевидно не хочуть прибирати, відбувається сьогодні зростання (рейтингів. - Ред.) певних кандидатів у президенти. Я вважаю, що це відверта маніпуляція", - сказала Сюмар

У цьому контексті вона нагадала, що внесла зміни до Виборчого кодексу в частині агітації, де передбачено можливість обмеження політичної реклами, зокрема, щоб у політичній рекламі були лише кандидати, які балотуються, і щоб вони представляли там програми або звіти про свою роботу. 

Читайте також: Сюмар прокоментувала ситуацію навколо головреда "Схем"

"Це було б абсолютно логічним. Натомість ми маємо постановочні ролики, де з красивими дівчатками, хлопчиками і бабусями політики розказують про світле майбутнє, тобто застосовується оця відверта маніпуляційна технологія бити на емоції замість того, щоб пропонувати реальні речі. Сьогодні все це використовується політиками, а медіа  в цьому плані стають, скажімо так, співучасниками", - констатувала голова профільного комітету ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-