Шимків розповів про “ситуаційну кімнату Президента”

Шимків розповів про “ситуаційну кімнату Президента”

Укрінформ
У Президента Петра Порошенка в його адміністрації на Банковій є ситуаційна кімната, яка має всю інфраструктуру, як в Білому домі.

Про це повідомив колишній заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків в інтерв'ю “Українській правді”.

“Те, чим пишаюся – це ситуаційна кімната Президента, яка має всю інфраструктуру, як в Білому домі. Це конкретна кімната з можливістю під’єднання до відкритих і закритих джерел інформації, об'єднувати весь інформаційний простір, в якому працює Президент з людьми, які приймають рішення”, - відзначив Шимків.

За його словами, ситуаційна кімната збирається в залежності від тематики. “Коли ми говоримо про економічні питання, то це завжди буде Прем'єр, Президент, буде міністр економіки, міністр фінансів, далі в залежності від елементів може бути запрошений голова НБУ”, - пояснив екс-заступник глави АП.

Читайте також: Шимків іде з посади заступника глави АП

Також, зазначив Шимків, у цій кімнаті може бути й військовий кабінет – тоді прибувають глава Генштабу, міністр оборони, голова СБУ.

“Кімната побудована з нуля. І мережа, і захист, і навчені люди, і підготовка до кібератак. Цього взагалі не було”, - підкреслив Шимків, додавши, що, зокрема, сенс ситуаційної кімнати в тому, що на багатьох різних екранах виводиться інформація. “Ви одразу бачите стан справ. Люди все обговорюють, а на екранах є цифри, факти, оперативна інформація і так далі. Це значно збільшує ефективність прийняття рішень”, - сказав він.

За словами Шимкіна, обладнання для ситуаційної кімнати “шукали де тільки можна”, зокрема Центральна виборча комісія передала потужний сервер, а Нацбанк віддав комп'ютери, які залишилися після скорочення кількості банківських відділень. “Тобто ми шукали, де тільки можна знайти обладнання. А далі фахівці все правильно збирали”, - зазначив він.

Як повідомлялося, 31 серпня Шимків заявив, що вирішив піти з посади заступника глави Адміністрації Президента і повернутися в бізнес, бо вважає, що виконав свої завдання на цій посаді.

Шимків обіймав посаду заступника глави АП з липня 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-