Геращенко обурена зволіканням щодо розблокування соцвиплат родинам політв'язнів

Геращенко обурена зволіканням щодо розблокування соцвиплат родинам політв'язнів

Укрінформ
Перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко обурена зволіканням щодо винесення на розгляд парламенту законопроекту, який би розблокував соціальні виплати родинам потів'язнів Кремля.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook

«Я розчарована, що Мінфін оперативно не надіслав свого висновку до цього технічного законопроекту, що профільний бюджетний комітет не розглянув його на першому засіданні. Й що сьогодні ВР його не розгляне. В час, коли весь світ збирає підписи під петицією на звільнення Сенцова й інших бранців, ми не можемо фінансово допомогти їх родинам. Мені дійсно за це соромно. І я висловлюю протест зволіканням і штучним перепонам у вирішенні цього питання», - написала Геращенко.

Вона нагадала, що в бюджеті передбачено 96 мільйонів гривень на соціальну і правову допомогу, але уряд «не може розпочати ці виплати через некоректно виписаний рядок бюджету».

Читайте також: SaveOlegSentsov: петиція на сайті Білого дому зібрала необхідні 100 тисяч підписів

Як повідомлялось, у четвер, 30 серпня, перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко зареєструвала законопроект, який врегулює можливість виплачувати соцдопомогу та надавати правову допомогу родинам українських політв'язнів.

Всього в Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-