“Слава Україні!”: Парубій чекає рішення комітету й кличе депутатів на голосування

“Слава Україні!”: Парубій чекає рішення комітету й кличе депутатів на голосування

Укрінформ
Парламент у четвер, 6 вересня, розгляне президентський законопроект №9036 про встановлення нового військового вітання у Збройних силах України у разі розгляду проекту Комітетом національної безпеки і оброни.

Про це Голова Верховної Ради Андрій Парубій сказав, закриваючи ранкове засідання ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Завтра ми плануємо, якщо буде рішення комітету, розглянути зміни до статутів (ЗСУ - ред.), в яких передбачається військове вітання («Слава Україні!» - ред.)», - зазначив спікер.

Він закликав депутатів прибути на пленарне засідання у четвер.

Читайте також: Парубій достроково закрив засідання Ради

Як повідомляв Укрінформ посилаючись на голову фракції "Блок Петра Порошенка" Артура Герасимова, завтра в парламенті голосуватиметься пропозиція Президента України щодо зміні військового вітання "Слава Україні! - Героям слава!

Президент Петро Порошенко 3 вересня вніс у Верховну Раду законопроект № 9036 про встановлення у Збройних силах України нового вітання "Слава Україні! - Героям слава!" замість вітання радянського зразка "Здрастуйте, товариші!" та "Бажаємо (бажаю) здоров'я!".

Законопроектом пропонується зміни до Статуту внутрішньої служби Збройних сил України, Статуту гарнізонної та вартової служб Збройних сил України та Стройового статуту Збройних сил України щодо встановлення нового військового вітання "Слава Україні" - "Героям слава", а також впорядкування Ритуалу підняття Державного Прапора України.

Пропонується також запровадити альтернативне військове звернення «пане» до діючого «товариш».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-