Посол чекає, що Омелян цьогоріч приїде до Ірану

Посол чекає, що Омелян цьогоріч приїде до Ірану

Укрінформ
Посол України в Ірані Сергій Бурдиляк сподівається, що візит міністра інфраструктури Володимира Омеляна до Ірану відбудеться після опрацювання у міністерстві кількох важливих для України інфраструктурних проектів.

Про це він заявив в інтерв’ю Укрінформу у відповідь на запитання, коли можливі анонсовані на початку року візити до Ірану міністрів енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика і міністра інфраструктури Володимира Омеляна. 

«Будь-який візит – це результат певної роботи. У Мінінфраструктури робота по лінії інфраструктурних проектів іде доволі активно, і у мене є певний оптимізм, що візит міністра Володимира Омеляна все ж таки відбудеться», - сказав дипломат. 

Він зазначив, що у тому регіоні відбуваються процеси, які мають для нас надзвичайно важливе значення з точки зору інфраструктури і нашої залученості в глобальні процеси світової перебудови, які почалися на всьому величезному континенті.

Дипломат пояснив, що йдеться про транспортний маршрут Нового Шовкового шляху, водно-транспортний проект Південь-Північ. Їх можна порівняти з величезними кровоносними судинами – це величезні потоки, це колосальна кількість товарів і грошей. 

Окрім того, зазначив Бурдиляк, зараз створюється економічна організація «Індійський океан – Чорне море», в якій залучені близько півтора десятка країн, зокрема, Болгарія, Грузія, Туреччина, Іран. Посольство України ініціативно звернулося до іранської сторони із запитанням, а чому Україна не може бути учасником цього проекту. 

Читайте також: Посол України оцінив потенціал агроринку з Іраном у $3 мільярди

«Іранці сприйняли ці аргументи, надали нам усі матеріали, передали проекти угод, вони зараз у Міністерстві інфраструктури на розгляді», - поінформував посол. 

Стосовно позиції Міністерства енергетики, дипломат зазначив, що як посол «від неї не в захваті». 

«Річ у тім, що ми двічі в цьому році переносили засідання українсько-іранської міжурядової комісії. Мені важко пояснити іранцям причину цього. Ну, першого разу нібито в нас не всі угоди були підготовлені. Гаразд, підготували, ніби вже можна їхати і проводити комісію. Знову вдруге переносимо! Чому? Та невідомо – от просто переносимо на невизначений термін!» - зазначив Бурдиляк. 

На його думку, в умовах, коли Україні потрібен цей діалог, уникати контактів неправильно. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-