Посол Щерба розповів про результати зустрічі Порошенка та Курца

Посол Щерба розповів про результати зустрічі Порошенка та Курца

Укрінформ
Під час візиту федерального канцлера Себастьяна Курца до України та його зустрічі з Президентом Петром Порошенком відбулася відверта розмова, під час якої "головні питання були задані, відверті відповіді були отримані".

Про це заявив на своїй сторінці у Facebook Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Австрія Олександр Щерба.

"Ну що, після дещо сумного серпня вересень розпочався добре. Президент і канцлер мали можливість відверто поговорити, в тому числі тет-а-тет. Головні питання були задані, відверті відповіді були отримані. Федеральний канцлер засудив російську агресію і сказав чіткі слова по санкціях. В тому числі як головуючий в ЄС", - йдеться у повідомленні.

Щерба також зазначив, що особливо тішиться як посол з того, що за результатами зустрічі було проголошено рік культури України в Австрії та Австрії в Україні.

Читайте також: Порошенко заявляє про потужну підтримку України з боку офіційного Відня

Він також нагадав, що під час зустрічей у Києві українська сторона подякувала австрійським землям та гуманітарним організаціям за запрошення українських дітей війни і допомогу на Донбасі. Федеральний канцлер оголосив про видалення додаткової гуманітарної допомоги. Президент України окремо подякував Pascale Vayer та австрійській організації KleineHerzen за проекти в Україні, додав Щерба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-