Рада ухвалила зміни до законів щодо транскордонного співробітництва

Рада ухвалила зміни до законів щодо транскордонного співробітництва

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо транскордонного співробітництва», 

Закнопроект входить до пакету євроінтеграційних законів і спрямований на створення законодавчих підстав для утворення та діяльності об'єднань єврорегіонального співробітництва та запровадження умов державної підтримки проектів такого співробітництва.  За ухвалення  відповідного законопроекту № 6085 проголосували 234 депутати при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Законом визначаються поняття «об'єднання єврорегіонального співробітництва» та містяться положення, котрі регламентують порядок утворення та діяльності таких об'єднань.  

Голова підкомітету Комітету з питань європейської інтеграції Оксана Юринець зазначила, що  ухвалення законопроекту забезпечить впровадження прозорих умов проектів транскордонного співробітництва.

Читайте також: Рада затвердила Порядок денний на пленарний тиждень

За її словами, станом на сьогодні питання транскордонного співробітництва регламентується законом «Про транскордонне співробітництво», який ухвалили у 2004 році. Вона наголосила, що згідно з законом загальна координація транскордонного співробітництва і контроль за дотриманням законодавства з питань цієї сфери здійснюється центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування державної регіональної політики за участю Міністерства закордонних справ.

Як повідомлялося, парламент у червні 2017 року ухвалив у першому читанні законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо транскордонного співробітництва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-