Кличко попросив у Курца допомоги у звільненні в'язнів Кремля

Кличко попросив у Курца допомоги у звільненні в'язнів Кремля

Фото
Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко попросив федерального канцлера Республіки Австрія Себастьяна Курца допомогти у звільненні в'язнів Кремля.

Про це йшлося під час зустрічі Кличка із Курцом, який перебуває у Києві з офіційним візитом, повідомляє прес-служба КМДА.

“Просимо підтримки в тиску на Росію щодо звільнення українців – політичних в’язнів Росії і військовополонених українських захисників", - сказав Кличко.

Мер Києва також подякував канцлеру Австрії за підтримку європейських прагнень України, особливо відзначивши важливість продовження санкцій ЄС проти Росії.

"Вчора стало відомо, що дипломати ЄС ухвалили рішення про продовження санкцій проти російських політиків і сепаратистів в Криму і на Донбасі. Ми очікуємо на оприлюднення цього важливого рішення. Важливого для стримування подальшої агресії Росії", - підкреслив Кличко.

Своєю чергою канцлер Австрії – країни, яка нині головує в Раді Європи, запевнив, що в ЄС розуміють важливість стримуючих факторів і тиску на РФ.

Читайте також: Канцлер Австрії разом із Кличком прогулявся Хрещатиком

«Ми підтримуємо санкції і продовжимо економічний тиск на Росію. І, так, ми знаємо імена політичних в’язнів та наполягаємо на їх звільненні», – запевнив Курц.

Як повідомлялося, зранку у вівторок мер Києва та австрійський канцлер прогулялися Хрещатиком до Майдану Незалежності та Алеї Героїв Небесної сотні. Вони відвідали Меморіал на честь Героїв Небесної сотні.

Фото: Андрій Скакодуб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-