Березюк вважає, що

Березюк вважає, що "дружбу з РФ" треба було розірвати ще чотири роки тому

Укрінформ
Україна мала б розірвати договір з Російською Федерацією про дружбу ще 4 роки тому.

На цьому наголосив представник фракції "Самопоміч" Олег Березюк після зустрічі, яку проводив Президент Петро Порошенко з головами парламентських фракцій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Без сумніву, це треба було зробити 4 роки тому. Так само як чотири роки тому треба було закріпити похід до НАТО", - сказав Березюк.

Президент України Петро Порошенко на зустрічі з лідерами парламентських фракцій увечері заявив, що має намір до 30 вересня надіслати повідомлення РФ про непродовження дії договору про дружбу.

Як повідомлялося, Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією було підписано 31 травня 1997 року в Києві. Згідно з умовами договору, сторони зобов'язувалися, зокрема "поважати територіальну цілісність та суверенітет" одна одної та "підтверджували непорушність існуючих між ними кордонів".

Читайте також: Київ не буде пролонгувати "дружбу з РФ", і це не є денонсація - Геращенко

Згідно з договором, якщо за 6 місяців до закінчення 10-річного терміну дії документа одна зі сторін не повідомить іншій про бажання припинити його дію, він автоматично буде продовжений на наступні 10 років.

Таким чином, дія цього договору автоматично буде продовжена на 10 років із 1 квітня 2019 року, якщо Україна не повідомить Росію про намір його припинити до 30 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-