Спікер прогнозує гостру дискусію у Раді щодо пролонгації особливого статусу Донбасу

Спікер прогнозує гостру дискусію у Раді щодо пролонгації особливого статусу Донбасу

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій прогнозує гостру дискусію між парламентськими фракціями стосовно ймовірного продовження дії закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я впевнений, що буде дуже жорстка і непроста дискусія, але зараз говорити про її результат зарано", - сказав Парубій, відповідаючи на запитання, чи обговорюється у парламенті ініціатива продовжити дію відповідного закону.

Водночас він вкотре підкреслив, що пролонгація у минулому дії цього закону дозволила зберегти санкції проти Росії.

"Пролонгація тоді дозволила зберегти міжнародні санкції проти Росії і, очевидно, ця логіка буде обговорюватись і цієї осені, коли стоятиме це питання на порядку денному", - наголосив Голова ВР.

Читайте також: Парубій назвав оптимальний період для розгляду зняття депутатської недоторканності

Як відомо, Закон України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" був ухвалений Верховною Радою 16 вересня 2014 року, Президент підписав його 16 жовтня 2014 року, а набув чинності закон 18 жовтня 2014 року. Між тим, діяла лише стаття 1 цього закону, де йшлося про запровадження на три роки особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Інші статті цього закону, згідно з прикінцевими положеннями, діють "з дня набуття повноважень органами місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, обраними на позачергових виборах, проведених відповідно до Конституції України, цього та інших законів України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-