Парубій назвав оптимальний період для розгляду зняття депутатської недоторканності

Парубій назвав оптимальний період для розгляду зняття депутатської недоторканності

Укрінформ
Найбільш оптимальним періодом для розгляду питання про зняття депутатської недоторканності може бути жовтень або початок листопада.

Про це сказав Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час Погоджувальної ради в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми з комітетом будемо радитися, коли було б найбільш ефективно поставити це питання на розгляд. Комітет пропонує спеціальну постанову по розгляду, яка передбачала б і наші дії, і термін розгляду, і ми з головою комітету проконсультуємося - я поінформую щодо більш конкретного тижня, коли може стояти це питання. Зараз ще важко по тижнях твердо говорити, тому можу тільки орієнтовно говорити, що виборчий кодекс очевидно - жовтень... Я думаю, що питання недоторканності це теж очевидно, приблизно жовтень - початок листопада - найбільш оптимальний період", - пояснив Парубій.

Читайте також: БПП сподівається, що Рада оновить склад Центрвиборчкому найближчим часом

Як повідомляв Укрінформ, 6 червня Конституційний Суд визнав законопроект №6773 таким, що не суперечить статтям 157, 158 Основного закону. Цим законопроектом пропонується внести зміни до Конституції в частині скасування депутатської недоторканності. 20 червня КСУ визнав президентський законопроект №7203 про скасування недоторканності депутатів з відстрочкою до 2020 року таким, що не суперечить цим статтям Конституції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-