“Фітіль” війни знаходиться у Москві - Порошенко

“Фітіль” війни знаходиться у Москві - Порошенко

Укрінформ
Боротися за мир в Україні необхідно спільними зусиллями, зміцнюючи українську армію та оборону держави.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час урочистих заходів з нагоди початку нового навчального року у ліцеї «Наукова зміна», повідомляє прес-служба Глави держави. 

«Напередодні Дня Незалежності я вибачився за обіцянку швидко закінчити АТО. Тоді не було розуміння і стану нашої армії, і масштабу російського вторгнення. Але сьогодні всі чітко розуміють, що і «фітіль» війни, і ключ від миру знаходяться не у Києві, і не в Брюсселі, і не у Вашингтоні, з якого я сьогодні вночі повернувся, віддаючи належну шану і повагу великому другу українського народу, справжньому герою Америки сенатору Джону Маккейну. А ключ від миру і «фітіль» війни знаходяться у Москві», - сказав Порошенко.

Він наголосив, що українці чотири роки протистоять одній з найпотужніших армій світу, яка намагається загарбати українську землю. Україна вже понад 1000 днів не купує російський газ в країни-агресора, перемагає її в міжнародних судах, забезпечивши понад 4,5 млрд доларів до державної скарбниці, відкриває нові ринки, а ЄС став найбільшим економічним партнером України.

Читайте також: "Слава Україні" - "Героям слава" хочуть якнайшвидше закріпити законом

«Як це виходить? Тому що ми твердо віримо у свої сили. Ми спираємось на власні сили, на власні потужності, на власну землю і на власний народ», - підкреслив Президент.

Фото: прес-служба Президента України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-