Кремль відпрацьовує в Україні прийоми дезінформації — експерт

Кремль відпрацьовує в Україні прийоми дезінформації — експерт

Укрінформ
Росія останніми роками «відпрацьовує» на Україні свої прийоми ведення дезінформаційної війни.

Таку думку у розмові з кореспондентом Укрінформу висловив професор Карлтонського університету (Канада) Крістофер Дорнан.

«Кремль використовував Україну як лабораторію для відпрацювання прийомів в певному значенні інформаційного нападу, дезінформаційного», - говорить експерт.

На його думку, США часто-густо самі винні у своїх невдачах, російські кампанії з дезінформації тільки підкидали дрова в це вогнище, але вони не несуть основну відповідальність за те, що відбувалося в політиці Сполучених Штатів.

Читайте також: Розвінчати всі російські міфи про Україну – МІП готує масштабний проект

При цьому вплив російської дезінформації на політичні кола Америки та її населення зовсім не однаковий, наголошує Дорнан. Він констатує, що населення на Заході, а в США особливо, нерідко не знає, що відбувається в їх власній країні.

«Воно не дуже добре обізнане і не хоче бути добре інформовано, і якраз це і робить його уразливим для дезінформаційних кампаній», - говорить професор. При цьому він звертає увагу на агресивність пропагандистських зусиль росіян і недостатню активність, із його точки зору, української сторони. «Те, що населення у Північній Америці чує про напруженість, про конфлікт, швидше за все почує з російських джерел, а не з українських», - визнає експерт.

В Україні ж ефект від російських дезінформаційних кампаній був насправді куди згубнішим, підкреслює Дорнан. І сьогодні мета тривалої масованої кампанії Кремля - виставити Україну як країну-невдаху, спробувати делегітимізувати її в очах Заходу, наполягти на тому, що Крим - законна частина РФ, що не було ніякого акту агресії з боку Росії, а був нібито законний і щирий прояв національної ідентичності кримчан, які асоціюють себе з Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-