Кабмін затвердив стратегію міграційної політики до 2025 року

Кабмін затвердив стратегію міграційної політики до 2025 року

Укрінформ
Уряд затвердив та оприлюднив план заходів на 2018-2021 роки щодо реалізації Стратегії державної міграційної політики України на період до 2025 року.

Відповідне розпорядження розміщене на Урядовому порталі.

Зазначається, що Стратегія державної міграційної політики України до 2025 року буде реалізовуватися у 2 етапи.

Перший етап, розрахований на 2018-2021 роки, спрямований загалом на вдосконалення нормативно-правових актів у сфері міграції та розв'язання нагальних проблем в окремих сферах міграції та щодо окремих категорій мігрантів.

На цьому етапі зусилля органів державної влади будуть спрямовані на формування та реалізацію державної міграційної політики, яка, як очікується, позитивно вплине на консолідацію української нації та безпеку держави, сприятиме задоволенню потреб економіки в робочій силі, відповідатиме міжнародним стандартам і міжнародним зобов’язанням України.

Читайте також: Міграційна політика Трампа поки "не зачіпає" українців — Чалий

Згідно з повідомленням, під час реалізації плану заходів буде вжито заходів щодо привернення уваги до міграційних проблем, спрямування і згуртування суспільства з метою їх розв’язання, забезпечення взаємозв’язку міграційної політики з іншими сферами діяльності держави, перехід від політики реагування у відповідь на внутрішні та зовнішні чинники у сфері міграції до більш активної і цілеспрямованої політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-