Геращенко внесла у Раду законопроект, який допоможе родинам політв’язнів

Геращенко внесла у Раду законопроект, який допоможе родинам політв’язнів

Укрінформ
У четвер, 30 серпня, перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко зареєструвала законопроект, який врегулює можливість виплачувати соцдопомогу та надавати правову допомогу родинам українських політв'язнів.

Про це Уповноважена Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій та Луганській областях повідомила на прес-конференції в Укрінформі.

"У МінТОТ був створений спеціальний відділ, який має працювати по правовій і соціальній допомозі, по політв'язнях Кремля. Є рішення уряду про виплату таких допомог. Але, бачились ми буквально вчора з міністром, і все впирається в бюрократію, певні міністерства говорять - так, рішення є, все є, гроші є, але немає правового механізму все це так вирішити.  Окей, вирішимо і це питання. Тож я сьогодні зареєструвала законопроект, маленький і технічний - по суті це зміни до бюджету України на цей рік, де треба чітко вписати, що ці виділені мільйони гривень мають бути використані в тому числі на соціальну допомогу родинам політв'язнів Кремля", - заявила вона.

Політик уточнила, що на нинішній рік в українському бюджеті було закладено майже 90 млн гривень "саме на такі питання, правової допомоги родинам політв'язнів і соціальної допомоги".

Читайте також: Має бути створений єдиний реєстр зниклих безвісти на Донбасі — Геращенко

Політик вважає непристойним, коли мами політв'язнів збирають гроші для того, щоб провідати своїх синів, коли мами мають можливість побачити сина один раз на пів року, а грошей на цю поїздку не мають.

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2018 року Кабмін ухвалив рішення про виплату матеріальної допомоги в розмірі 100 тисяч гривень родинам українських політв’язнів РФ.

Відповідні зміни були внесені до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на здійснення заходів щодо захисту і забезпечення прав та інтересів осіб, позбавлених особистої свободи внаслідок дій незаконних збройних формувань та/або органів влади Російської Федерації на окремих територіях Донецької та Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-